Stichting Charite werkgroep Nunspeet eo

De werkgroep Nunspeet bestaat uit enkele personen die erg gemotiveerd zijn om hulp te verlenen aan de medemensen in Wit-Rusland en Kaliningrad. In Wit-Rusland verlenen we voornamelijk steun aan ziekenhuizen, weeshuizen, bejaardentehuizen en diverse kerkelijke gemeenten.
Elk jaar proberen we een transport te verzorgen naar Wit-Rusland en brengen we o.a ziekenhuisbedden, rollators, medische apparatuur, kleding, bijbels en andere geestelijke lectuur.

In Kaliningrad steunen we de gemeenten bij het bouwen van een kerk. Kaliningrad maakt deel uit van de Russische Federatie, maar valt kerkelijk tot Wit -Rusland. Kaliningrad is een Russische enclave en ligt geheel omsloten door de Baltische staten (dus geheel afgezonderd van Rusland zelf en omsloten door landen van de Europese Unie) aan de Oostzee. De baptisten hebben in deze provincie 11 gemeenten (waarvan sommigen nog bijeenkomen in de huiskamer van een gemeentelid). Jaarlijks worden de gemeenten die wij financieel steunen met de bouw van hun kerk door de leden van onze werkgroep bezocht.

Meer informatie: http://www.stichting-charite.nl/category/nunspeet/