25-jarig jubileum radio Perspectief

NUNSPEET – De Kerkomroep Perspectief Nunspeet (van de Christelijke Gereformeerde Kerk) viert DV 9 december z’n 25-jarig bestaan. Perspectief zendt maandelijks een zondagmorgen uit met de kerkdienst uit de Oenenburgkerk en daarnaast eveneens maandelijks een dinsdagavond met een gevarieerd programma.

Het was ds. J.H. Velema die 25 jaar geleden de studio van de Kerkomroep Perspectief opende. Er is veel veranderd in een kwart eeuw, maar Perspectief is er nog en heeft met impulsen van de kerkenraad en de Commissie van Beheer, en met een groot aantal vrijwilligers en medewerkers een “doorstart” gemaakt. Een compleet vernieuwde studio, een nieuw team van zeven enthousiaste technici, en een redactie met vele deskundige medewerkers, zijn voortdurend bezig met het realiseren van de doelstelling: de verbreiding van het Evangelie binnen en buiten de gemeentegrenzen, voor jong en oud.

In nauwe samenwerking met de andere kerkomroepen in Nunspeet is een rooster opgesteld voor uitzending van kerkdiensten via de publieke omroep, Radio Nunspeet.
Perspectief staat voor 2018 voor 13 kerkdiensten in het rooster en dat betekent een hele zondagmorgen uitzenden, van 09.00 tot 12.00 uur!

En elke tweede dinsdag van de maand vult Perspectief de hele avond van 18.00 tot 24.00 uur met programma’s voor kinderen, jongeren, ouderen, liefhebbers van klassieke muziek of van mooie gospels. In de wijde regio zijn deze programma’s te ontvangen via de ether (diverse FM frequenties). Wereldwijd via www.rtvnunspeet.nl

Het jubileum wordt gevierd met ’s middags Open Studio in de Oenenburgkerk aan de Vlierweg vanaf 14.00 uur. In de geheel vernieuwde studio zijn allerlei activiteiten die het werk van Perspectief demonstreren. Opname van het kinderprogramma, opname van verzoeknummers ook vanaf 14.00 uur. Kinderen die in de studio Opa of Oma mogen feliciteren met een verzoek. Dat wordt in de maand van de verjaardag uitgezonden! Opname van het Hoorspel De Familie Bril om 17.00 uur en om 16.00 uur een concert van het kinderkoor De Kinderstem. Perspectief neemt afscheid van een grote verzameling LP’s die tussen 15.00 en 17.00 uur te koop worden aangeboden. De meeste voor de prijs van €2,50. Er zitten ook diverse collector’s items bij, die nog veel meer waard zijn.

’s Avonds twee concerten. Het gemengde koor Laudate Deum in het eerste deel van de avond, Salvatori in het tweede deel (ca 20.45 uur). De avond is om 21.30 uur afgelopen. Ds. De Graaf houdt een meditatie, er is veel samenzang met Marco van der Graaf aan het orgel, en tussen beide concerten kunt u genieten van een korte presentatiefilm over Perspectief.

Na afloop kunt u nog wat blijven drinken en napraten.

Categorie: Nieuws