Nieuwsbrief 24 december 2020

Beste broeders en zusters,

De ontwikkelingen gaan helaas snel, vandaar dat u zo kort na de vorige alweer deze nieuwe nieuwsbrief ontvangt. Gisteren deed burgemeester Van de Weerd in een bericht aan de vertegenwoordigers van alle lokale kerken een dringende oproep om de diensten alleen nog online te houden. Eerder deze week al deed minister Grapperhaus landelijk eenzelfde oproep. Een citaat uit het schrijven van de burgemeester:

Het aantal besmettingen neemt razendsnel toe. In een paar weken tijd is het aantal positieve uitslagen verdubbeld. Hadden we in de afgelopen maanden een relatief gunstige positie binnen onze veiligheidsregio, inmiddels zitten we behoorlijk boven het gemiddelde. (…) Het is duidelijk dat vanuit het perspectief van de besmettingsdruk de voorkeur sterk uitgaat naar het afschalen tot alleen digitale diensten, net als tijdens de eerste corona golf. (…) Voor het maken van uw afweging wil ik nog een tweetal aspecten benoemen. In de eerste plaats de beeldvorming in de samenleving. Met name na de instelling van de lock down vorige week ontvangen we op het gemeentehuis veel reacties van burgers die niet begrijpen dat er nog zoveel mensen in de kerken zitten. En daar dan ook oprecht boos over zijn. Ten tweede, de onzekerheid met betrekking tot de nieuwe mutatie van het virus. Die mutatie is veel besmettelijker dan we nu gewend waren. Vraag is of de huidige maatregelen, zoals 1,5 m afstand houden, wel afdoende zijn bij deze mutatie’.

De kerkenraad is van mening dat we deze oproep niet naast ons neer kunnen leggen en heeft daarom het moeilijke besluit moeten nemen om vanaf heden inderdaad terug te gaan naar uitsluitend online diensten. Bij de uitzending van de kinderkerstviering op Tweede Kerstdag zullen wel enkele kinderen in de kerk aanwezig zijn.

De besluiten op een rij:

  • Vanaf heden alleen online kerkdiensten;
  • Terug naar twee diensten per zondag per kerkgebouw. De tijden zijn zoals voorheen: Dorpskerk 9.30 uur en 14.30 uur; Oenenburgkerk 10.00 uur en 17.00 uur.

Het is nog onduidelijk of we na zondag 27 december doorgaan met het uitzenden vanuit beide kerkgebouwen, de kerkenraad hoopt daar D.v. volgende week een besluit over te nemen. U wordt uiteraard weer op de hoogte gehouden.

De kerkenraad wenst u allen veel sterkte en Gods nabijheid toe in deze moeilijke tijden. We hopen en bidden dat we desondanks gezegende Kerstdagen uit Zijn hand mogen ontvangen.

Met hartelijke groet,

uw kerkenraad.

Categories: Coronavirus, Nieuws