Noodhulp Oekraïne

Beste gemeenteleden,

Zoals bij ons allen bekend is, is de nood in Oekraïne groot, mensen, zoals wij, zijn op de vlucht geslagen, ze hebben huis en haard moeten verlaten om in veiligheid te komen, met deze vlucht kon er weinig tot niets meegenomen worden. We willen als diaconie, samen met u, deze mensen helpen Ook vanuit onze Bijbelse opdracht: “omzien naar elkaar” kunnen we een steentje bijdragen en deze mensen helpen. We hebben contact gehad met stichting Gain. We willen de producten vanuit onze kerk inzamelen en het transport aan Gain overlaten, zij zijn er dankbaar voor dat we met onze gemeente eraan mee willen werken. En wij vertrouwen het hen graag toe.

Deze stichting (zie ook de flyer) heeft al jarenlang veel partners in de buurlanden van Oekraïne, en daardoor een kort lijntje naar onze medemensen in nood. Van hun kant kwam al snel verzoek voor geld en goederen. Zo kunnen ze vluchtelingen helpen die bij hun op stoep staan. Maar dat kunnen ze niet zonder u en ons.

Wij willen graag producten gaan inzamelen. Op de flyer kan u zien voor welke artikelen er grote nood in is. Voedsel en hygiëne-artikelen nodig. Het voedsel moet langer dan 2 maanden houdbaar zijn. Als we kijken naar de volle vrachtwagens die bij onze supermarkten meerdere keren per week komen… kunnen we wel bedenken hoeveel er in die landen (vooral) nu te kort komt. Helpt u mee, om samen te dienen in Gods Koninkrijk?

U kan de artikelen van de bijgeleverde flyer inleveren op 2 verschillende manieren:

Op D.V. zondag 27 maart en zondag 3 april in beide kerkgebouwen, er staan kratten waarin u uw gift kunt deponeren.

Op doordeweekse dagen in de periode van D.V. 25 maart tot D.V. 4 april kan u alle artikelen inleveren op onderstaande adressen: (er staan kratten/dozen buiten waarin u de spullen kunt deponeren).

Fam. Van de Bosch, Harderwijkerweg 268 HULSHORST

Fam. Koetsier, Zeisweg 13, Elspeet

Fam. De Jong, De Buntezoom 30, Nunspeet

Fam. Polinder, Oosteinderweg 51, Nunspeet

Fam. Slijkhuis, Kuntzestraat 16, Nunspeet

Contactpersoon voor vragen: bellen/appen met John Slijkhuis (tel. 06-29390875)

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage.

Hartelijke groet,

Uw Diaconie

Categorie: Nieuws